SRĐAN MANDIĆ: "Sejad Đozo mora udariti pečat 60.000 puta"

"Gospodine predsjedavajući, čeka vas težak i naporan posao".

  • Politika

  • 10. Sep. 2023  

  • 1

"Slika lijevo pokazuje glasački listić koji je bio planiran za referendum 17.09. Bio je u boji, imao u zlatotisku ugraviran grb Opštine kao vid zaštite.

Onda je opštinska većina odlučila da za 22.10. promijeni izgled u crno bijeli, u A4 formatu, kako bi sebi olakšala posao, potcjenjujući našu ali i inteligenciju birača Opštine Centar", napisao je aktuelni načelnik Srđan Mandić, piše Politički.ba.

alt

On je dalje doda oda "svaki listić moraće da OPEČATI predsjedavajući Đozo, obzirom da prema našim internim aktima, jedini on ima ovlašćenje, odnosno može da ovlasti sekretara OV".

"Ali, ta funkcija već odavno ne postoji u našoj opštini.

alt

Gospodine predsjedavajući, čeka vas težak i naporan posao. 60 hiljada puta morate udariti pečat. Napominjem da svaka zlouputreba pečata predstavlja ozbiljan kazneni prekršaj, ne smijete ga nikome dati u ruke, a pošto ste vi jedan fer demokrata, siguran sam da nećete imati ništa protiv da u prostoriju gdje budete ovjeravali listiće postavimo video nadzor. Radi transparentnosti i poštivanja zakonskih procedura u koje se stalno kunete.

Želim Vam puno sreće i živaca", piše u objavi Mandića.

Nakon što su mu izglasali nepovjerenje, vijećnici OV Centar, nakon niza peripetija i jednog prolongiranja, odlučili su da se referendum za opoziv aktuelnog načelnika Centra održi 22. oktobra ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...