O NJEMU BRUJI SRBIJA: Nogometaš Albanije skinuo dres, a onda se „ukazala“ tetovaža koja je uzburkala duhove...

Rođen je u Gnjilanama na Kosovu, a igrao je za reprezentaciju ove zemlje, no od 2023. godine odlučio je nastupati za Albaniju.

  • Sport

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 0

Nogometna reprezentacija Albanije pobijedila je Poljsku u Tirani rezultatom 2:0. Spektakularan gol postigao je Jasir Asani, a posao je dovršio Mirlind Daku u 62. minuti. Ono o čemu bruji Albanija ali i mediji u susjednoj Srbiji je tetovaža koju je Daku imao na leđima.

Mirlind Daku, 25-godišnji napadač porijeklom s Kosova pogodio je u 62. minuti i potom skinuo dres kako bi proslavio gol.

Prilikom slavlja otkrio je neobičnu tetovažu. Naime, na njegovim leđima istetoviran je lik komandanta 138. brigade Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Agima Ramadanija. Pored njegovog lika piše Katana 138.

Upravo je nadimak Katana nosio Ramadani koji je poginuo u bitki sa srpskom vojskom na Košarima 1999. godine. Danas glavna ulica u Prištini nosi njegovo ime.

Mirlind Daku rođen je u Gnjilanama na Kosovu, a igrao je za reprezentaciju ove zemlje, no od 2023. godine odlučio je nastupati za Albaniju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...