DRAMA NA NEBU: Ruski putnički avion iznenada sletio u polje, spasioci na terenu...

Prema riječima guvernera Omske oblasti Vitalija Hocenka, spasioci rade na licu mjesta.

  • Evropa

  • 12. Sep. 2023  

  • 0

Ruski putnički zrakoplov koji je letio iz Sočija prema Omsku prisilno je sletio u polje u Novosibirskoj oblasti, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, kazao je predstavnik Državne uprave za hitne situacije za regiju za novinsku agenciju RIA Novosti.

Riječ je o Airbusu A320 u vlasništvu Ural Airlinesa. "Zrakoplov Airbus A320, let U6-1383 na putu iz Sočija za Omsk, izvršio je hitno slijetanje izvan zračne luke. Slijetanje je bilo uspješno", objavila je aviokompanija na svom Telegram kanalu. 

"Putnički zrakoplov sletio je u polje u okrugu Ubinski. Prema preliminarnim informacijama, nije bilo ozlijeđenih. Informacija se razjašnjava", naveo je. Prema Državnoj upravi za hitne situacije u regiji Novosibirsk, u avionu je bilo 170 ljudi, uključujući 159 putnika, među kojima je bilo i 23 djece.

"Svi su evakuirani. Niko nije ozlijeđen. Nije bilo uništenja zrakoplova, zgrada ili struktura na zemlji", saopćili su iz odjela. Prema riječima guvernera Omske oblasti Vitalija Hocenka, spasioci rade na licu mjesta. Također je potvrdio da nema ozlijeđenih i da nije bilo požara u letjelici. Prometno tužiteljstvo započelo je istragu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...