MAGAZINOVIĆ IMA RJEŠENJE: "Kazna u skladu sa zakonom, pa neka nastave da se igraju političara"

"U Zakonu o državnoj službi u institucijama BiH, članom 63a jasno su propisane kazne..."

  • Mini market

  • 12. Sep. 2023  

  • 3

Državni parlamentarac Saša Magazinović oglasio se nakon sastanka predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika s pripadnicima Oružanih snaga BiH.

"Pošto su se danas pričom o blokiranju Institucija BiH osim političara javno bavili i državni službenici, koji treba da služe institucijama i državi - a ne stranci, evo šta mora biti naredni korak.

U Zakonu o državnoj službi u institucijama BiH, članom 63a jasno su propisane kazne za prekršaje državnih službenika. Kazna u skladu sa zakonom, pa neka nastave da se igraju političara", poručio je Magazinović. 

Pošto su se danas pričom o blokiranju Insistitucija BiH osim političara javno bavili i državni službenici, koji treba da...

Objavljuje Sasa MagazinovicUtorak, 12. rujna 2023.

Dodik je nakon sastanka s pripadnicima Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti kazao da su mnogi od njih spremni na napuštanje službe.

"Obavili smo konsultacije sa pripadnicima Oružnih snaga BIH, spremni su mnogi od njih da na poziv odmah se povuku u RS", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...