OVO JE VEĆ OZBILJAN PROBLEM: Još jedan mrtav Zeničanin u stanu, niko "nije nadležan" za preuzimanje i ukop tijela

Uviđajem je konstatovana prirodna smrt, ali kao i u nekoliko ranijih slučajeva, tijelo nije izmješteno, jer ga nema ko preuzeti!

  • Društvo

  • 13. Sep. 2023  

  • 0

Šezdesetsedmogodišnji Zeničanin Jasmin Delić preminuo je prije nekoliko dana u svom stanu, a njegovo tijelo se još nalazi u stanu u kojem je živio u zeničkom naselju Mokušnice, saznaje Zenicablog.

Kako su ovom portalu javili stanari zgrade na adresi Uzunovića put 1A u ovom naselju, iz stana komšije počeo se širiti nesnosan miris.

Delić je, kažu, živio sam i prema njihovim saznanjima nije imao (njima poznatu) rodbinu ili porodicu, niti rodbinske kontakte.

Jučer je pozvana policija, koja je nasilno ušla u stan i zatekla Delićevo beživotno tijelo.

Uviđajem je konstatovana prirodna smrt, ali kao i u nekoliko ranijih slučajeva, tijelo nije izmješteno, jer ga nema ko preuzeti! 

- Zvali smo Gradsku upravu, oni samo prebacuju s broja na broj, niko nije nadležan. U "Gradskim grobljima" su izrazili spremnost da preuzmu tijelo, ali kažu da su samofinansirajući i njima Grad ne refundira troškove u takvim slučajevima, te da će tijelo preuzeti kad se bude znalo ko će snositi troškove ukopa. Znamo iz više slučajeva o kojima ste pisali da je uvijek ovako i nevjerovatno nam je da to nije sistemski riješeno, s obzirom na to koliko ljudi živi samo, bez rodbine i mnoge to čeka - kazao je Delićev komšija.

U međuvremenu, predstavnica etažnih vlasnika u ovoj zgradi, kontaktirala je Zenicablog i rekla da je obavijestila policiju da "prema posljednjim saznanjima Kućnog savjeta umrli ima brata u Sarajevu", te da im je dala ime, na osnovu kojeg bi trebalo da stupe u kontakt s njim.

- Neshvatljivo je da se sve odvija cijelu sedmicu. Neshvatljivo je da ostave tijelo nakon uviđaja. Ja se divim policiji i ljekarima koji su ušli jer nesnosan miris na ovim temperaturama se osjeti u cijeloj zgradi i oko nje. Zaista nejasno da se tijelo ne izmjesti odmah, a sigurno, ko god na kraju preuzme imovinu, platit će troškove - rekla je sagovornica.

Prema posljednjim informacijama, oko 11.30 policiju je kontaktirala Š. N. koja je navela da će otići na adresu i da je ona kćerka umrlog.

Po svemu sudeći, ovaj slučaj će se ekspresno riješiti, ali nažalost, i ovaj put tek nakon što je informacija o slučaju tijela ostavljenog u stanu objavljena široj javnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...