POGLEDI SU IM GOVORILI VIŠE OD RIJEČI: U Briselu počeo sastanak Vučića i Kurtija sa predstavnicima EU-a (FOTO)

Po završetku sastanka novinarima će se obratiti šef evropske diplomatije.

  • Regija

  • 14. Sep. 2023  14. Sep. 2023

  • 4

Poslije odvojenih sastanaka u Briselu je počeo trilateralni sastanak Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija s predstavnicima Evropske unije u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine.

Na sastanku, koji je počeo oko 11.30 sati po lokalnom vremenu, su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Albin Kurti, visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prenosi Anadolija.

U saopštenju iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) se navodi da će teme razgovora biti primjena dogovora koji su lideri postigli u februaru u Briselu, uključujući i aneks dokumenta koji je usaglašen u martu u Ohridu, ali i tekuća pitanja u vezi situacije na sjeveru Kosova.

Po završetku sastanka novinarima će se obratiti šef evropske diplomatije Borrell.

Posljednji sastanak održan je 22. juna ove godine, zbog rastućih tenzija na sjeveru Kosova, ali tom prilikom su održani samo odvojeni susreti predstavnika Beograda i Prištine sa briselskim domaćinima.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...