MAHIR MEŠALIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Da idemo u zgradu OHR-a da nas neko naručuje kao porciju ćevapa, da se usliše molbe HDZ-a…“

Pri tome se kritizira kako je Vukoja dospio na čelnu poziciju na listi kandidata kada nema baš iskustva u ovom poslu, a našao se ispred iskusnih pravnika.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2023  

  • 4

Mahir Mešalić, šef kluba zastupnika Demokratske fronte, komentirao je poziv na sastanak u OHR.

-Rado bi se odazvali, gospodine Schmidt ukoliko bi se sastanak održao mimo četiri kantona, evo recimo, u centru Banja Luke! A da idemo u zgradu OHR-a da nas neko naručuje kao porciju ćevapa, da se usliše molbe HDZ-a radi instaliranja Marina Vukoje u Ustavni sud BiH preko glasova kolaboracionista zastupnika SDP, NS, NiP-a, PDA, Isaka, itd…, to nema ni teoretske šanse.

Prvo riješite problem u Banjoj Luci sa secesionističkom politikom Dodikovog režima, pa provedite makar jednu presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, zaustavite očiglednu izbornu diskriminaciju u FBiH i u čitavoj državi, pošto vam je gosp. Schmidt to primarni posao, pa onda da razgovaramo kao ljudi, poručio je Mešalić.

Podsjetimo, Službenici Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) počeli su zvati i opozicione članove Komisije za izbor i imenovanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da razgovaraju o deblokadi imenovanja sudije Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Za sudiju Ustavnog suda BiH vladajuća koalicija u FBiH, odnosno HDZ i "Trojka" (SDP, Naša stranka i NiP), žele imenovati HDZ-ovog Marina Vukoju. Opozicija zahtijeva da nadležna komisija na Parlament FBiH uputi listu kandidata između kojih bi birali, a ne da Komisija za izbor i imenovanje pošalje samo ime Marina Vukoje, što je bila namjera vladajuće koalicije, ali opozicioni članovi ove komisije to sprječavaju kroz kvorum. Pri tome se kritizira kako je Vukoja dospio na čelnu poziciju na listi kandidata kada nema baš iskustva u ovom poslu, a našao se ispred iskusnih pravnika.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...