ĐORĐE VUČINIĆ, ZASTUPNIK LISTE NEBOJŠE VUKANOVIĆA: „BiH ne može biti građanska država, u kojoj bi Srbi i Hrvati u odnosu na Bošnjake bili…“

Pogledajte šta je Vukanovićev zastupnik u NSRS-u kazao o građanskoj državi.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2023  

  • 10

Đorđe Vučinić, najmlađi poslanik u historiji Narodne skupštine Republike Srpske, ispred Kluba za pravdu i red Nebojše Vukanovića gostovao je na N1 televiziji.

Vučinić je otkrio zbog čega oni, kao i ostali poslanici opozicije, nisu otišli na sastanak s visokim predtavnikom Christianom Schmodtom u Banjaluku, i kakva je bila pozadina svega. Također je govorio zašto ne namjerava ići putem Draška Stanivukovića, koji ne nekada bio najmlađi poslanik ali je promijenio politiku za 180 stepeni nakon što je postao gradonačelnik.

Đorđe je kazao da BiH ne može biti građanska država, u kojoj bi Srbi i Hrvati kao u odnosu na Bošnjake, kao malobrojniji bili u podređenom položaju i da je ključ problema i izlaska iz krize u meritokratiji, vladavini najboljih.

Pogledajte šta je Vukanovićev zastupnik u NSRS-u kazao o građanskoj državi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...