"SB" NA EUFOR-ovoj VJEŽBI "BRZI ODGOVOR 2023" U BUTMIRU: Pokazane sve raspoložive snage (FOTO)

Na Danu visokih zvanica prisutni su bili i brojni politički zvaničnici uključujući i ministra odbrane Bosne i Hercegovine te šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2023  15. Sep. 2023

  • 1

U bazi EUFOR-a u Butmiru kod Sarajeva danas je održan Dan visokih zvanica u okviru redovne godišnje vježbe "EUFOR brzi odgovor 2023".

Na Danu visokih zvanica prisutni su bili i brojni politički zvaničnici uključujući i ministra odbrane Bosne i Hercegovine te šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera.

Tokom pokazne vježbe, pripadnici EUFOR-a pokazali su sve raspoložive snage, uključujući i opremu koja je uključivala letjelice, transportere, ali i brojno naoružanje. U sklopu vježbe simulirana je i situacija razbijanja demonstracija.

Inače, godišnja vježba EUFOR-a održava se od 11. do 29. septembra. U vježbi učestvuju vojnici iz 22 zemlje EUFOR-a koji će privremeno povećati postojeće prisustvo koristeći rezervne snage koje se nalaze u pripravnosti u matičnim zemljama.

"Svrha ove vježbe je pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi svoju kontinuiranu podršku održavanju sigurnog okruženja u BiH", navodi se.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...