PLENKOVIĆ U PROBLEMIMA: Kandidatura je istaknuta, hoće li Hrvatska dobiti novu premijerku…

"Mi se ne opterećujemo HDZ-ovim rejtingom. Oni imaju 25 posto, nas zanima ostalih 75 posto", kazala je ona.

  • Regija

  • 16. Sep. 2023  

  • 1

Sandra Benčić bit će premijerska kandidatkinja stranke Možemo na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, objavilo je vodstvo te stranke na konferenciji za novinare. "Nakon kraće rasprave 50 članova Vijeća stranke jednoglasno je odlučilo da to bude Sandra Benčić, koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku", rekao je predsjednik stranke Možemo Tomislav Tomašević.

Rekao je da Sandra Benčić nije samo najbolja kandidatkinja stranke Možemo nego je najbolja kandidatkinja za premijerku uopće. Izvijestio je da se on kao gradonačelnik Zagreba namjerava kandidirati i za drugi mandat prvog čovjeka grada. Sandra Benčić je zahvalila stranačkim kolegama na podršci.  

"Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, ali nijedna vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude. Nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana", rekla je Benčić.

Benčić kaže da imaju dovoljno ljudi na nacionalnoj razini. "Imat ćemo izborne liste svugdje", rekla je. Kaže da imaju prepoznatljive ljude u svim sredinama.

"Mi se ne opterećujemo HDZ-ovim rejtingom. Oni imaju 25 posto, nas zanima ostalih 75 posto. Želimo se koncentrirati na one građane koji misle da dosad nisu imali izbor, koji su mislili da ih nitko ne predstavlja ili nisu izlazili na izbore zbog gubitka povjerenja. Samo visoka izlaznost osigurava pobjedu nad HDZ-om", rekla je.

"Za sastavljanje vlade dolaze u obzir svi od centra na lijevo. Tu je SDP, Centar, Glas, Radnička fronta. Sve od centra na lijevo", rekla je.

Tomašević je rekao da su ni iz čega izgradili treću političku opciju. "Bili smo iznenađenje i 2017. godine u Zagrebu. Četiri godine kasnije pobijedili smo s rekordom. Isto je bilo i na parlamentarnim izborima. Jedan posto smo imali po anketama mjesec dana prije izbora, dobili smo osam posto", rekao je Tomašević.

"Imat ćemo sigurno kandidata ili kandidatkinju za predsjednika, ali to neću biti ja. Moram se fokusirati na ovo, ne može se sjediti na dvije stolice", rekla je Benčić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...