DODIK LJUT NA NIJEMCE: "Šta mislite da ja treba da prihvatim njemački novac? Eto, neću"

"A šta vi to mislite, da ćete vašim kreditima kupiti našu slobodu i ukinuti Republiku Srpsku", pitao je Dodik


  • Politika

  • 16. Sep. 2023  

  • 2

Povodom izlaska u medije dijelova razgovora koje je vodio sa izaslanikom Vlade Njemačke za zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom, oglasio se predsjednik RS Milorad Dodik.

Baerbock lagala Blinkenu

"Uobičajena je praksa da ja srpskim kadrovima dostavim stenograme i ne znam na koji je to način došlo u federalne medije, ali imajući u vidu da je bilo nekih izvoda koje su oni iznijeli, odlučio sam jutros da pustim cjelokupan stenogram sa sastanka sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Njemačke za zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom, koji nije mali, i ljudi imaju priliku da to pročitaju", izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

Ksko je rekao, Annalena Baerbock je lagala Anthonyju Blinkenu i da kada se na tako visokom nivou iskaže laž, onda je to velika laž.

"Oni pokušavaju da naprave predstavu u vezi sa obustavljanjem sredstava. U stenogramu se vidi da sam pet puta tražio da oni to završe. Ali to nije jedini novac, mi imamo aranžmane. Razgovarao sam i s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je rekao da je spreman da te projekte realizujemo. Mi imamo naše prijatelje", rekao je Dodik.

Neću da prihvatim vaš novac

Dodik je naveo da se Sarrazin pozivao na njihov Ustav, a da mu je on rekao da “Ustav BiH govori o suverenosti ove zemlje koju oni nešto zagovaraju”.

"Ali za svaku suverenu zemlju je zabranjeno miješanje u unutrašnje stvari, pogotovo ako je ona članica Ujedinjenih nacija. BiH je članica UN-a. Kako to da se Njemačka miješa u unutrašnje stvari? A šta vi to mislite, da ćete vašim kreditima kupiti našu slobodu i ukinuti Republiku Srpsku? Nećete. Šta mislite da ja treba da prihvatam vaš novac i da prihvatim Šmita? Eto neću. I šta sad? A onda ode Baerbock, zbog koje svi pričaju o krizi u Njemačkoj, da je privreda pala zahvaljujući njenoj politici, a ona kleveće Milorada Dodika u Washingtonu", istakao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...