DRAMATIČNI INCIDENT: Poznato ko je mladić kojem je konobar pucao u glavu

Rezultati skenera pokazali su ozbiljne povrede glave, uključujući povredu moždanog tkiva i krvarenje u mozgu. Povrede su opasne po život

  • Hronika

  • 16. Sep. 2023  

  • 0

U dramatičnom incidentu koji se dogodio u Novom Pazaru (Srbija), mladi konobar Veljko M. (23) uhapšen je zbog sumnje da je preksinoć pucao u glavu gosta Tarika H. (21).

BAKŠIŠ I DJEVOJKA

Kako saznaju mediji, sukob između Veljka i Tarika izbio je nakon nesporazuma oko bakšiša u restoranu hotela, ali i zbog jedne djevojke.

Teško povrijeđeni Tarik H. hitno je prevezen na odjeljenje neurohirurgije KC Kragujevac zbog opasnih povreda glave koje je zadobio, dok je Veljko M. priveden, a pištolj pronađen na licu mjesta.

alt

Konobar Veljko M. (23)

Pucnjava se dogodila u blizini Novopazarske banje u četvrtak oko 20 sati. Prema izvorima, sukob je eskalirao nakon verbalne rasprave između Veljka i Tarika, nakon čega je Veljko ispalio dva hica u pravcu Tarika H. Nakon pucnjave, napadač je pokušao pobjeći, ali je brzo uhapšen.

Iako se trenutno ne može potvrditi motiv pucnjave, sumnja se da su spor oko bakšiša i nesporazum oko djevojke mogli biti okidači za ovaj tragični incident.

TARIKU DIO METKA OSTAO U GLAVI

Dr. Enes Zogić, dežurni hirurg bolnice u Novom Pazaru, izjavio je da su skenerom otkrili da je dio metka ostao u glavi Tarika.

Rezultati skenera pokazali su ozbiljne povrede glave, uključujući povredu moždanog tkiva i krvarenje u mozgu. Povrede su opasne po život, pa je Tarik hitno prebačen na neurohirurgiju.

Svjedoci incidenta su opisali trenutak pucnjave kao izazivača panike među gostima hotela.

alt

Tarik H. (21).

"Čuli smo pucnjeve dok smo sjedili na terasi. Ljudi su vrištali i trčali na sve strane", rekao je jedan od gostiju.

OGLASIO SE MUP: PODNESENA PRIJAVA

MUP Srbije je izdao saopštenje u kojem se navodi da je Veljko M. uhapšen zbog pokušaja ubistva i ilegalnog držanja oružja. Također, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv njegovog pedesetogodišnjeg oca zbog sumnje da je izazvao opću opasnost pucajući iz pištolja ispred hotela. V. M. će ostati u pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti izveden pred tužioca.

Ovaj tragični incident ostavlja šokiranu zajednicu u Novom Pazaru i zahtijeva temeljitu istragu kako bi se utvrdili svi detalji ovog događaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...