MUŠKARAC SKRIVAO ARSENAL ORUŽJA: Policija mu pronašla ručne i protivtenkovske bombe, tromblone…

Izvršen pretres putničkog automobila i stambenih prostorija...

  • Hronika

  • 16. Sep. 2023  

  • 0

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su jučer, 15. septembra 2023. godine, uhapsili osobu inicijala D.Š. s područja grada Derventa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivih materija”.

Kako otkrivaju, isti dan je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Derventi, izvršen pretres lica inicijala D.Š., kao i pretres putničkog automobila i stambenih prostorija koje koristi navedeno lice.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 14 ručnih bombi, tri kumulativne protivtenkovske bombe, jedan tromblon, 39 metaka kalibra 7,62 milimetra, pet okvira za automatsku pušku, jedna poluautomatska puška i jedna metalna tablica sa natpisom “STOP POLICIJA”.

“Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu”, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...