ELMEDIN KONAKOVIĆ: "Napali su 'Trojku' zbog pisma Sattlera i Murphyja, a SDA direktor Aerodroma Tuzla govori o koncesiji"

"Ne treba dati mira njihovim lažima, nek’ njihova laž ne spava, nek’ se za sebe brine jer opstati neće", rekao je


  • Politika

  • 16. Sep. 2023  

  • 12

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković se osvrnuo na priču da bi Međunarodni aerodrom Tuzla mogao ići po koncesiju.

On se oglasio na Facebooku:

"Danas lijepa, dirljiva, ljudska priča o mogućoj koncesiji aerodroma u Tuzli.

"Mislim da sve aerodrome u BiH treba dovesti u što bolje stanje, podići im vrijednost te onda eventualno ići u pravcu koncesije. U našem okruženju imamo dobre, ali i loše primjere koncesije, zbog čega u našem kontekstu svakako treba donositi najkvalitetnije odluke", zaključio je Halilčević.

Halilčević je inače direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli kojeg je imenovala Vlada TK koju vodi SDA. Prije samo nekoliko dana nakon pisma koje su napisali ambasadori Satler i Marfi u kojem predlažu koncesije za aerodrome u BiH, iz svih oružja napali su trojku stranke, pojedinci i mediji pod kontrolom SDA. Izdaja, prodaja, cijena za vlast, faktura.

Mijenjali se na stranicama Istraga, Hayata i drugih medija koje kao žeton kontroliše Telekom Srbije svi ovi glasni kritičari, patriote iz trezora i prebogati “zaštitnici” domovine. Pazite, reagovali su na pismo stranaca bez da smo Nikšić i ja rekli ijednu riječ. Forto kao resorni ministar jeste, čini mi se, komentarisao. Danas nema reakcija. Priča o koncesiji aerodroma u Tuzli je topla, vizionarska, ekonomsko-ljudska priča. Sad će istrage, napovi, hayati (ako dozvoli vlasnik prava za BiH, Telekom Srbije) vjerovatno objasniti kako tako treba i da je to za našu domovinu dobro. Vrijeme je najbolji saveznik istine. Sve vremenom dodje na svoje i istina kao voda nadje svoj put.

Napali su me prije nekoliko dana da su moji partneri “dali četvrtu ruku u Domu naroda Dodiku” oni koji su koaliciju u bh entitetu RS potpisali i predstavljali tu koaliciju u kojoj NiP nije ni učestvovao. Napali su me da sam kriv za ruske diplomate, a pokazalo se da se sve desilo u periodu kad su oni bili vlast. Napadaju za izdaju, al’ ne govore više izdali su, sad govore izdaće. Jer vrijeme je saveznik istine.

Natipk’o sam status izmedju dva leta, čekamo avion za Njujork, imamo vremena. Čeka nas tamo puno posla i mnogo važnih sastanaka. Između važnih obaveza i posla moramo stalno dokazivati kakva je to mašinerija laži i podvala. Ne treba dati mira njihovim lažima, nek’ njihova laž ne spava, nek’ se za sebe brine jer opstati neće. Plasiraju laž, a kad mi odgovorimo istinom pojave se novi koji kažu nemojte više o njima pisati i pričati. Ne obazirite se, nek o nama govore naša djela, a istinom razbijte njihove providne laži", poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...