JENS STOLTENBERG UPOZORAVA: "Moramo se pripremiti za dug rat u...."

"U suprotnom, historija bi mogla da se ponovi", upozorio je on.

  • Svijet

  • 17. Sep. 2023  

  • 2

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da ne treba očekivati brz završetak rata u Ukrajini.

"Većina ratova traje duže nego što se očekivalo kada su počeli", rekao je Stoltenberg u danas objavljenom intervjuu njemačkoj medijskoj grupi Funke.

Kako je naveo, "moramo se pripremiti za dug rat u Ukrajini".

"Svi želimo brz mir. Ali u isto vrijeme moramo priznati: Ako predsjednik Volodimir Zelenski i Ukrajinci prestanu da se bore, njihova zemlja više neće postojati", rekao je generalni sekretar NATO-a.

Dodao je i da ako predsjednik Vladimir Putin i Rusija polože oružje, imat ćemo mir.

Kad su u pitanju nastojanja Ukrajine da uđe u NATO, Stoltenberg je rekao da "nema sumnje da će Ukrajina prije ili kasnije biti u Alijansi".

Kako je rekao, Kijev se približio NATO-u tokom samita u julu.

"Kada se ovaj rat završi, bit će nam potrebne sigurnosne garancije za Ukrajinu. U suprotnom, historija bi mogla da se ponovi", upozorio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...