VISOKI PREDSTAVNIK U SREDNJOJ BOSNI: Schmidt odao počast poginulim u padu helikoptera...

U padu helikoptera stradalo dvanaest osoba iz OHR-a i UN-a.

  • Sjećanje

  • 17. Sep. 2023  

  • 0

Visoki predstavnik Christian Schmidt posjetio je Prokoško jezero kod Fojnice gdje je prije 26 godina u padu helikoptera stradalo dvanaest osoba iz OHR-a i UN-a.

Tom prilikom prisjetio se Petera Backesa, Livija Beccaccija, Andrzeja Bulera, Davida Kriskovicha, Leah Melnick, Charlesa Morpetha, Williama Nesbitta, Marvina Padgetta, Thomasa Reinhardta, Jurgena Schaufa, Georga Stieblera i ambasadora Gerda Wagnera.

- Sjećamo se njihove posvećenosti prosperitetu i miru u Bosni i Hercegovini. Upućujem najdublje saučešće njihovim porodicama i prijateljima i izražavam našu zahvalnost na njihovoj žrtvi. Uspjeh Bosne i Hercegovine će biti najbolji dokaz njihovog naslijeđa - rekao je visoki predstavnik u BiH, saopćeno je iz OHR-a. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...