BURA U NAŠOJ STRANCI, DRUŠTVENE MREŽE GORE: Damir Arnaut poručio Draganu Miokoviću da ne kupi njegove poene...

Zanimljiva rasprava odvila se na Facebooku između istaknutih članova Naše stranke zbog izbora sudije Ustavnog suda BiH

  • Mini market

  • 17. Sep. 2023  

  • 0

Zanimljiva rasprava odvila se na Facebooku između istaknutih članova Naše stranke zbog izbora sudije Ustavnog suda BiH.

Naime, sve je krenulo od objave Damira Arnauta, bh. ambasadora u Njemačkoj, da se u ovoj državi ne vodi nikakva istraga o imenovanju Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH, piše Raport.ba.

Tu objavu podijelio je njegov stranački kolega i zastupnik u Predstavničkom domu FBiH Dragan Mioković.

No, Arnautu se to nije nimalo svidjelo.

“Molim te, Dragane Mioković,u da ne pokušavaš kupiti političke poene iz mojih objava. Pogotovo nakon tvojih komentara o mojoj kandidaturi za potpredsjednika Naše stranke, lobiranja protiv te kandidature i naših razmimoilaženja oko izbora sudije Ustavnog suda BiH. Hvala”, naveo je Arnaut.

O kakvim unutarstranačkim razmiricama se radi, trenutno nije poznato, no poznato je da njih dvojica nemaju isti stav o izboru sudije Ustavnog suda BiH za šta je kandidat Marin Vukoja, navodno blizak HDZ-u.

alt

Mioković je u nekoliko navrata isticao da će on glasati “za” jer je Vukoja prvorangirani. S druge strane, Arnaut je i u vrijeme dok je bio zastupnik u Predstavničkom domu imao jasan stav da se u parlamentarnu proceduru moraju pustiti sva imena kandidata.

To je sad i ponovio, te podsjetio da je i sam bio kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH.

“Dobivam pitanja o stavu o izboru sudije Ustavnog suda. Na početku sam ukazao i članu Komisije Draganu Miokoviću i svima u rukovodstvu Naše stranke na iduće, ali bez rezultata. Bez obzira, iza toga stojim i danas:

Bio sam kandidat za sudiju Ustavnog suda 2008. Komisija je tada dala 5 imena, uključujući mene i Farisa Vehabovića. Pored ocjena Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) da smo Faris i ja jedini sa kvalifikacijama, SDA je, sa HDZ-om, tada progurala izbor Mirsada Ćemana. Time su se jasno prebrojali i stavili na stranu sa HDZ-om. Neka ovaj put Komisija također proslijedi 5 kandidata i neka se svi opet prebroje”, naveo je Arnaut.

Inače, Mioković je izbrisao podijeljenu objavu, a Arnautu je u komentarima ostavio samo uzdignuti palac.

alt

I na kraju se uključio Damir Nikšić, također zastupnik NS-a u Federalnom parlamentu koji je komentirao:

"Trenutno je prioritet informisati dezinformisanu javnost u BiH i, kao što vidiš, pokušavamo činiti ono što je u našoj moći preko ovog medija imajući povjerenja u vjerodostojnost tvoje informacije obzirom da dolazi iz prve ruke, kao što je to Dragan i naglasio. Borba za istinu je rovovska i timska tako da se ponajmanje radi o pojedinačnom “kupljenju političkih poena”, kao što ne vjerujem da si ovu vijest objavio zbog “kupljenja političkih poena”, već isključivo zbog informisanja javnosti".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...