DNEVNA DOZA VUČIĆEVE DRAME: "Pred Srbijom period u kome moramo da budemo ujedinjeni"

Kaže da je važno da dobro pogledamo u budućnost, ali ne šta će biti za neku godinu, već šta će biti za 20 godina i da vučemo poteze u skladu sa tim.

  • Regija

  • 17. Sep. 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pred Srbijom novi period "u kome moramo da budemo još snažniji, ujedinjeni i jedinstveni po ključnim pitanjima".

"Pred nama je novi period u kojem moramo da budemo, rekao bih, još snažniji, čvršći, ujedinjeni, jedinstveni po ključnim pitanjima, to ne znači jednoumlje i da nemate pravo da drugačije mislite", rekao je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

"Naprotiv, u Srbiji kao što vidite to je svima dozvoljeno. Srbija je jedina zemlja u kojoj je moguće da zaustavljate međunarodne autoputeve, a da ne budete izubijani, kao što je to slučaj u evropskim demokratskim zemljama, kako se nazivaju", naveo je Vučić, prenosi Tanjug.

Kaže da je važno da dobro pogledamo u budućnost, ali ne šta će biti za neku godinu, već šta će biti za 20 godina i da vučemo poteze u skladu sa tim.

Vučić je rekao da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave govori o nečemu što je najvažnije za jednu naciju, a to su jedinstvo, zastava, naša prošlost i naša budućnost.

"Poslali smo poruke odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima i da nikome nećemo dozvoliti da nas unižava", naglasio je Vučić.

Potvrdio je da sutra putuje u Njujork, gdje će učestvovati u Generalnoj skupštini UN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...