ČISTKA U MINISTARSTVU ODBRANE UKRAJINE: Ranije ovog mjeseca ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski...

Smijenjeno je šest zamjenika ministra odbrane.

  • Evropa

  • 18. Sep. 2023  18. Sep. 2023

  • 0

Vlada Ukrajine u ponedjeljak je smijenila šest zamjenika ministra odbrane, rekao je vladin predstavnik u parlamentu, javlja Anadolija.

Taras Melničuk, predstavnik Vlade Ukrajine u parlamentu, objavio je na Telegramu da su smijenjeni zamjenici ministra Volodimir Gavrilov, Vitalij Dejnega, Hana Maliar, Rostislav Zamlinski, Denis Šarapov i Andrij Ševčenko.

Konstantin Vaščenko, državni sekretar Ministarstva odbrane, također je smijenjen, dok je prvi zamjenik ministra odbrane Oleksandr Pavljuk zadržan na poziciji.

Melničuk nije naveo razloge za smjene funkcionera.

Ranije ovog mjeseca ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je dotadašnjeg ministra odbrane Oleksija Reznikova zbog korupcijskih skandala, a umjesto njega imenovao Rustema Umerova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...