KONSULTACIJE S OČEKIVANIM ISHODOM: Staša Košarac i Miloš Bukejlović ostaju pri tome da na Vijeću ministara neće dati...

(...) podršku nijednom zakonu dok se ne definiše zakon o Ustavnom sudu BiH.

  • Politika

  • 18. Sep. 2023  18. Sep. 2023

  • 3

"Zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine ne može se odvajati od drugih pitanja iz oblasti pravosuđa", rečeno je na konsultacijama koje je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac obavio sa ministrom pravde RS-a Milošem Bukejlovićem, koji će učestvovati na sastanku radne grupe za pravosudna pitanja.

Košarac i Bukejlović su istakli da je najznačajnije pitanje usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH što, kako su naveli, podrazumijeva i odlazak stranih sudija, a što je u skladu sa zaključcima NSRS-a.

"Zato ostajemo pri tome da na Savjetu ministara nećemo dati podršku nijednom zakonu dok se ne definiše zakon o Ustavnom sudu BiH", naveo je Košarac. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...