VRUĆA KLUPA "ELFA": Njemačka dobila novog selektora; Mladi trener će se odreći čak 16 miliona eura kako bi...

(...) sjeo na klupu nacionalne selekcije.

  • Sport

  • 19. Sep. 2023  19. Sep. 2023

  • 0

Njemački nogometni savez (DFB) pronašao je zamjenu za Hansija Flicka (58) na mjestu selektora reprezentacije, a kako tvrdi Bild naslijedit će ga Julian Nagelsmann (36) i ostala je samo zvanična potvrda.

Mladi trener će se odreći čak 16 miliona eura kako bi došao na klupu Elfa, a na mjestu selektora Njemačke imat će platu od "samo" 4 miliona eura.

Razlog? Nagelsmann je i dalje pod ugovorom sa Bavarcima, iako je otpušten u martu ove godine. Da bi ga imenovali za selektora, Nijemci su morali da plate njegovu klauzulu, koja je iznosila 20 miliona eura.

Nagelsmann se na kraju dobrovoljno odrekao novca koji mu je Bayern trebao isplatiti do kraja ugovora i postat će novi selektor Elfa, piše Bild.

Nije prvi put da se Nagelsmann odrekao novca u korist primamljivog sportskog izazova. Kada je dolazio u Bayern odrekao se dijela plate kako bi klub iz Minhena mogao to iskoristiti za plaćanje transfera Leipzigu iz kojeg je svojevremeno došao.

Nagelsmann je sa Njemačkim savezom dogovorio saradnju do 2024. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...