UHAPŠEN SALKO ZILDŽIĆ: Trenutno se nalazi u pritvoru u Srbiji!

Zildžić je uhapšen zbog toga što je prilikom pretresa na granici u njegovom automobilu pronađen pištolj.

  • Vijesti

  • 19. Sep. 2023  19. Sep. 2023

  • 8

Federalni zastupnik Salko Zildžić (SDA) uhapšen je prije dva dana prilikom pokušaja ulaska u Srbiju, potvrđeno je za Istraga.ba.

Zildžić je uhapšen zbog toga što je prilikom pretresa na granici u njegovom automobilu pronađen pištolj.

Za ovo oružje Zildžić ima dozvolu, ali, bez obzira na to, on nije imao pravo oružje unijeti u drugu državu, u ovom slučaju u Srbiju.

Zildžić se trenutno nalazi u pritvoru u Srbiji.

Prema informacijama Istraga.ba, Zildžić je namjeravao proputovati kroz Srbiju kako bi otišao na pripreme. No, prije polaska navodno je zaboravio iz automobila izvaditi pištolj za koji je imao dozvolu. Kada je došao na granični prelaz u blizini Bratunca, srbijanska policija je pretresla njegov automobil i pronašla pištolj. S obzirom na to da, bez obzira na dozvolu, nije mogao prenijeti pištolj preko granice, Zildžić je uhapšen i odmah mu je određen pritvor.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...