VASKOVIĆ NAJAVLJUJE NOVU DRAMU: „Na redu je Željka Cvijanović…“

Tada ćemo prisustvovati istorijskoj sceni zadnje Dodikove političke sezone: On pred Sudom BiH i izjašnjava se o krivici. 

  • Mini market

  • 20. Sep. 2023  

  • 2

Nema odgovora Željke Cvijanović na oštro intonirano pismo visokog predstavnika Christiana Schmidta, naslovljenog “Nazivanje septembarskog protesta ‘generalnom probom’ samo po sebi opasno” u kojem se referiše na njenu izjavu da je nezakonito zaustavljanje saobraćaja na međuentitetskoj liniji samo “Generalna proba”!

Nije rekla za šta; Ostalo je da “visi”!

Kao što i ona sada “visi”, jer ako nastavi sa tvrdnjama o “Generalnoj probi” mogla bi da “izvisi” u Predsjedništvu BiH, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

-Daleko od toga da prizivam njenu smjenu tako što bi visoki predstavnik iskoristio bonska ovlaštenja; U stvari, protiv svake smjene sam na taj način, ali njena tišina nakon Schmidtovog pisma djeluje mi kao “Generalna proba” za njeno ćutanje u narednom periodu, jer bi se situacija po nju mogla dodatno pogoršati.

Nije samo smjena opasna; Ima mnogo alata koji je mogu dodatno satrati, kao što je to učinila “Crna lista” SAD-a na kojoj se našla.

Vidjećemo šta će biti i da li će Milorad Dodik nastaviti da je prisiljava da, zajedno sa njim, radikalizuje situaciju, kako bi je prinio na žrtvenik sopstvenih opasnih i opakih namjera, ali i želje da on politički preživi, makar niko iz Režima politički ne preživio.

Da li je Cvijanovićeva išta bolje zaslužila od ovog što joj Dodik vrlo vrlo svjesno radi? Naravno da nije, jer nema karaktera ni kao djelić atoma; Da ima, radila bi svoj posao za narod, a ne protiv naroda i za Dodika.

“Ja sam vas stvorio, ja ću vas i uništiti”, Dodikov je narativ prema potčinjenima iz Režima; Okvir pakla iz kojeg oni ne mogu pobjeći, već u njemu čekaju kada će biti žrtvovani. 

(O narodu ne trebam ni pisati, njega su iz Režima već žrtvovali). 

Političkih žrtava koje će Dodik nemilosrdno “prinositi” kako bi pokušao politički opstati biće sve više i više, jer situacija po njega je sve lošija i lošija. Pribijen uza zid, on nema drugog načina da pokaže da još politički postoji, sem da saradnike žrtvuje. I na njihovom političkom spaljivanju “dokazuje” kako je on navodno žrtva.

Ako ćemo pošteno, nije loše ni da ih politički uništi - ionako su to poltroni, ulizice, skorojevići, kleptokrate, sociopate, nasilnici, pervertiti… Najtoksičniji ljudski olovni talog koji se sa dna, zahvaljujući Dodiku i njegovoj sklonosti ka Neljudima, popeo na vrat narodu, sa svjesnom namjerom da ga i polomi.

Nisu razmišljali o sopstvenim političkim vratovima, a sada su oni, Dodikovom voljom, došli na red.

Nije bitno ko je sljedeći - svi su oni u “pet deka”, ako ne i u manje.

Istina, Dodik je “nanišanio” Radovana Viškovića koji veoma loše glumi premijera; I ima ideju da “rekonstruiše Vladu RS” tako što će samo smijeniti premijera, iako to nije moguće. Ali šta je za raspamećenog Dodika, koji je toliko prenisko pao da citira Nenada Nešića, nemoguće na lažnom dvoru sjecikesa na kojem on siječe i lijevom i desnom sjecikese koje je pod svoj “tron” i doveo?!

Višković će biti dodatno žrtvovan na ovaj ili onaj način, a Dodik će biti sve izbezumljeniji kako se bude približavao početak suđenja po optužnici podignutoj protiv njega.

Neće suđenje vječno trajati, kako se nadaju, niti će se vječno odlagati, o čemu sanjaju; Mogu maksimalno dobiti mjesec i po do dva, a nakon toga će početi. Do polovine novembra, najkasnije, uz sve prethodne i ostale prigovore.

Tada ćemo prisustvovati istorijskoj sceni zadnje Dodikove političke sezone: On pred Sudom BiH i izjašnjava se o krivici. 

Stoji pred Sudijom i Sudom koji ne priznaje; Daje osnovne lične podatke i izjašnjava se o tome da li smatra da je kriv ili nije.

Biće to Spektakl, zahvaljujući upravo Dodiku koji je sve bliže poziciji Političkog Beskućnika.

Budimo realni, ako se bivši američki predsjednik Donald Trump može pojaviti pred Sudom, predati u zatvoru, izjasniti se o krivici, što to ne bi mogao i lažni predsjednik RS Dodik kojem je Tramp jedan od uzora, zaključuje Vasović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...