DRAGAN ČOVIĆ SA MINISTROM ODBRANE HRVATSKE BANOŽIĆEM: "Članstvo BiH u EU i NATO savezu ključno za očuvanje mira i stabilnosti"

Ministar Banožić istakao je kako Hrvatska, kao članica Evropske unije i NATO saveza, snažno podupire put Bosne i Hercegovine prema euroatlantskim integracijama

  • Vijesti

  • 20. Sep. 2023  

  • 2

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas u Zagrebu sastanak s ministrom obrane Hrvatske Mariom Banožićem te ga tom prilikom upoznao sa pozicijom Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Zvaničnici su razgovarali o evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, gdje je rečeno kako je članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i NATO savezu ključno za očuvanje mira i stabilnosti, te za unaprjeđenje sveukupnog života u Bosni i Hercegovini.

Ministar Banožić istakao je kako Hrvatska, kao članica Evropske unije i NATO saveza, snažno podupire put Bosne i Hercegovine prema euroatlantskim integracijama, psoebno je izrazio zadovoljstvo uspješnim zajedničkim vojnim vježbama.

Razgovarano je i o saradnji na području odbrane i sigurnosti, te privrede i ekonomije, dodaje se u saopštenju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...