"TO STVARNO NIJE BILO U REDU": Cindy Crawford otkrila da je na početku karijere doživjela neprijatnost od Oprah Winfrey

Poznati supermodeli Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington i Naomi Campbell o svojim karijerama, uspjesima i padovima govore u dokumentarcu "The Super Models".

  • Show

  • 21. Sep. 2023  21. Sep. 2023

  • 0

Cindy je u spomenutom filmu prozvala čuvenu voditeljicu Oprah Winfrey, i to zbog intervjua iz 1986. godine, kada je Crawfordova imala tek 20 godina i bila na početku karijere.

Ona se tada sa predstavnikom agencije "Elite Modeling" za koju je radila, Johnom Casablancom, pojavila u šouu kod Oprah, a u dokumentarcu se našao isječak iz ove emisije. U njemu se, kako prenosi "Daily Mail", čuje kako Oprah predstavlja tada mladu manekenku, a potom je pita: "Jesi li oduvijek imala ovakvo tijelo? Ustani samo na trenutak. Ovo je ono što ja nazivam tijelom“. Cindy je tada ustala i nervozno se smješkala, a sada je objasnila da joj je ova situacija bila veoma neprijatna.

"Bila sam kao neki predmet ili dijete, vide me, ali ne čuju. Kada to pogledate današnjim očima, Oprah kaže: ‘Ustani i pokaži mi svoje tijelo. Pokaži nam zašto si vrijedna biti ovde.' U tom trenutku to nisam prepoznala i, gledajući iz sadašnje perspektive, pomislila sam: O moj Bože, to stvarno nije bilo u redu. Posebno od Oprah", ispričala je Cindy, prenosi spomenuti medij.

"Imala sam 20 godina, napustila sam fakultet kako bih bila model u Chicagu i bilo je super. Zarađivala sam 1.000 dolara dnevno. Tamo je glavni posao bio katalog. Bio je jedan glavni fotograf, Victor Skrebneski, definitivno mentor u modnoj industriji i kada bi Viktor rekao: ‘Ne miči se’', mi se nismo mrdali. Tamo sam se onesvijestila više puta. Pogotovo neposredno prije ručka, padnete u nesvijest. A onda bi te podigli i ti bi sve ponovio“, prisjetila se manekenka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...