RODITELJI DJEVOJČICE DŽENE NAKON ROČIŠTA: “Gdje su oni bili kad smo mi svi padali u nesvijest, Rožajac simulirao da mu je pozlilo"

"Biću sretan da ih vidim iza rešetaka i da se nikada više nikome ne ponovi Džena”, rekao je Muris Gadžun.

  • Društvo

  • 21. Sep. 2023  

  • 0

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište o izjašnjenju o krivici u slučaju smrti dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja. Jednom od optuženih doktoru Suadu Rožajcu je danas pozlilo, pa nije prisustvovao ročištu.

Amila Gadžun, majka malene Džene, mišljenja je da to što je pozlilo Rožajcu je “njegova odbrana”.

“Gdje su oni bili kad smo mi svi padali u nesvijest. Ne znam kako se osjećam, potpuno sam izgubljena. Ipak, ovo nam je dalo jedan vjetar u leđa da krenemo još jače sa borbom. I nećemo odustati. Drago nam je da je došlo dovde, koliko god je teško”, navela je majka.

Muris Gadžun, otac djevojčice, smatra da je Rožajcu ovo odbrana, odnosno da je simulirao.

“Pretpostavljam da je laž ovo što je uradio, mora se braniti, naveo je.

Drago mu je, kaže,  da ima napretka u njihovom slučaju, te se nada da će pravda biti zadovoljena.

“Borit ćemo se i hoćemo istinu da saznamo ko je i šta uradio Dženi. Najviše bih bio zadovoljan da dobiju robiju i da im se licence oduzmu. Biću sretan da ih vidim iza rešetaka i da se nikada više nikome ne ponovi Džena”, rekao je otac malene Džene, prenosi N1.

Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine, a optuženi su Suad Rožajac, Nina Jovanović i Jasmina Halimić.

Advokat Jasmine Halimić nije bio prisutan, pa se ni ona nije izjasnila. Od trojca, izjasnila se samo Nina Jovanović rekavši da nije kriva.

Novo ročište zakazano je za 28. septembar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...