VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U UŽICU: Salko Zildžić osumnjičen za nedozvoljeno držanje i promet oružja

U svom saopćenju, također, Više javno tužilaštvo u Užicu navodi da u postupku istrage poduzima neophodne dokazne radnje u cilju pribavljanja dokaza koji su neophodni radi donošenja odluke o podizanju optužnice.

  • Hronika

  • 21. Sep. 2023  

  • 0

Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (SDA) Salko Zildžić ostaje mjesec dana u pritvorskoj jedini u Užicu, a tim povodom se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Užicu.

Naime, kako su naveli u svom zvaničnom saopćenju, Više javno tužilaštvo u Užicu pokrenulo je postupak istrage protiv osumnjičenog Salke Zildžića (42), državljanin BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija".

Osumnjičeni je saslušan u predistražnom postupku u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio svoju odbranu.

"Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Užicu da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, s obzirom da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog", saopćeno je iz užičkog tužilaštva.

U svom saopćenju, također, Više javno tužilaštvo u Užicu navodi da u postupku istrage poduzima neophodne dokazne radnje u cilju pribavljanja dokaza koji su neophodni radi donošenja odluke o podizanju optužnice.

Podsjetit ćemo, Zildžić je zatražio pomoć Ambasade BiH u Beogradu nakon što mu je određen jednomjesečni pritvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...