PATRIJARH PORFIRIJE U MANASTIRU ŽITOMISLIĆ: "Dolazak u Hercegovinu je veliki blagoslov"

Istakao je da je jedan od najsvjetlijih pravoslavnih svetinja u Hercegovini Manastir Žitomislić.

  • Vijesti

  • 23. Sep. 2023  

  • 7

"Za svakog pravoslavnog čovjeka veliki je blagoslov dolazak u Hercegovinu", rekao je patrijarh srpski Porfirije tokom posjete Manastiru Žitomislić, prenosi RTRS.

Istakao je da je jedan od najsvjetlijih pravoslavnih svetinja u Hercegovini Manastir Žitomislić.

“Treba da se molimo za mir među svim ljudima”, poručio je patrijarh.

Patrijarha su u Manastiru Žitomislić dočekali mnogobrojni vjernici.

U okviru dvodnevne posjete Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, a povodom 150 godina od osvećenja Sabornog hrama Svete Trojice u Mostaru, patrijarh srpski Porfirije posjetiće i Prebilovce i Mostar.

Kako je najavljeno, učestvovaće na donatorskom ručku, čija je namjena da se prikupe sredstva za obnovu ovog Sabornog hrama, koji je u potpunosti srušen 1992. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...