VELIKI DAN ZA BH. TENIS: Džumhur se plasirao u finale turnira u Rumuniji i sutra se protiv Fatića bori za titulu

Džumhur će se tako drugi put uzastopno boriti za pobjedu na ovom turniru protiv Nermana Fatića od kojeg je lani poražen. Pobjedniku turnira pripast će nagrada od oko 10 hiljada eura, dok poraženog očekuje oko 6 hiljada.

  • Sport

  • 23. Sep. 2023  23. Sep. 2023

  • 3

Damir Džumhur bit će protivnik Nermanu Fatiću u sutrašnjem finalu teniskog turnira u rumunjskom gradu Sibiu. Najbolji bosanskohercegovački teniser savladao je danas polufinale Flavia Cabollia iz Italije, koji je do ovog turnira bio 50-ak mjesta ispred Damira na ATP listi. Džumhur je pobjedu ostvario nakon dva seta koja je dobio sa 7-5, 6-4.

Džumhur će se tako drugi put uzastopno boriti za pobjedu na ovom turniru protiv Nermana Fatića od kojeg je lani poražen. Pobjedniku turnira pripast će nagrada od oko 10 tisuća eura, dok poraženog očekuje oko 6 tisuća.

Damir Džumhur je prije nastupa u Rumuniji osvojio turnir u Istanbulu što govori o njegovoj izvrsnoj formi. Eventualna sutrašnja pobjeda uvrstila bi ga među 150 najboljih svjetskih tenisera.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...