AMERIČKI MMA BORAC IZNENADIO INFORMACIJOM: "Putin mi je tajno uplatio 150.000 dolara"

On se tada borio protiv čuvenog ruskog borca Alexandera Shlemenka i doživio težak poraz uz pretrpljenje povrede. Tim povodom predsjednik Rusije uplatio mu je 150.000. dolara kao naknadu za štetu koju je pretrpio.

  • Show

  • 23. Sep. 2023  

  • 1

Amerikanac Anthony Ruiz, uspješni MMA borac nedavno je u jednom intervjuu otkrio neobičan detalj iz svoje karijere koji je mnoge ostavio u šoku.

On je otkrio je kako mu je 2012. godine nakon meča u Sochiju ruski predsednik Vladimir Putin uplatio 150.000 dolara kao naknadu za štetu i povrede.

On se tada borio protiv čuvenog ruskog borca Alexandera Shlemenka i doživio težak poraz uz pretrpljenje povrede. Tim povodom predsjednik Rusije uplatio mu je 150.000. dolara kao naknadu za štetu koju je pretrpio.

Ruski predsjednik Vladimir Putin bio je prisutan na ovom meču, nakon čega je odlučio da nagradi Amerikanca. Ruiz je ostao u šoku kada je podigao glavu i ugledao Putina. Obećao mu je nagradu i ispunio je.

Kada se vratio kući u Kaliforniju na njegov račun legla je uplata od 150.000 dolara.

„Nisam mogao da vjerujem. U banci su mi rekli da je novac došao od likova koji baš nisu čisti i mnoge druge stvari. Ja sam znao da je od Putina. Jednostavno sam znao da je od njega. Ipak je on jedan do najbogatijih ljudi na svijetu i njemu tih 150.000 dolara ne znači ništa. Ovo je živa istina. Kunem vam se“, ispričao je Ruiz.

Sve se desilo nakon što se vratio kući. Dobio je poziv i tražili su broj njegovog računa.

„Bio sam u šoku. Prvi dan je leglo 50.000 dolara, drugi dan opet 50, pa i treći dan“, govori Ruiz. Putin je poznat kao ljubitelj borilačkih sportova. Ima crni pojas u judou i majstor je samba, a prije godinu i po dana mu je Svjetska taekwondo organizacija uskratila počasni crni pojas zbog rata koji vodi u Ukrajini. Amerikanac je nakon toga još dva puta gostovao u Rusiji, upisao je i pobjedu i poraz. U MMA karijeri koju je završio 2019. godine borac iza sebe ima 36 pobjeda i 25 poraza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...