ČOVIĆEVI REŽIMSKI MEDIJI IZ ZAPADNE HERCEGOVINE OŠTRO NA IZETBEGOVIĆA: "Drzak, bez stida, laže..."

"Ako je i od Bakira Izetbegovića previše je!".

  • Politika

  • 23. Sep. 2023  

  • 2

Izetbegović- politički pokvarenjak, laže bez imalo zadrške, dvojbe ili stida

"Nakon nedavnog sramotnog istupa na arapskoj televiziji televiziju AlArabiya u kojem je, između ostalog, pričao bajke povijesti Bosne i Hercegovine, osporavajući identitet Hrvata i Srba, te iznošenja nebulozne teze kako je Crkva bosanska iz Srednjeg vijeka imala učenje blisko Islamu, izborni gubitnik Bakir Izetbegović, predsjednik bošnjačke stranke SDA, u intervju BHT pokazao je da može pasti još niže u svojim političkim porukama i analizama", piše Hrvatski medijski servis (HMS), blizak vladajućem HDZ-u.

Komentirajući nakon četiri dana uhićenje svoga stranačkog kolege Salke Zildžića, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, od strane srbijanske granične policije, koja ga je privela i pritvorila zbog posjedovanja vatrenog oružja, Izetbegović je poručio vlastima Srbije kako se nada da će imati sluha za Zildžića. Otkrio je da pomažu Zildžićevoj obitelji i da su u potrazi za dobrim odvjetnikom te da bi bilo dobro da srbijanske vlasti puste Zildžića iz pritvora i zbog susjedskih odnosa. Kao razloge zašto bi ga srbijanske vlasti trebale pustiti iz pritvora istakao je to što je parlamentarac, otac četvero djece te da nije osuđivan.

Komentirao je on i poruku hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića Općoj skupštini UN-a da je potrebno izmijeniti Izborni zakon Bosne i Hercegovine, uz opasku da je to izravno miješanje u unutarnje odnose u BiH.

Ništa čudno od Izetbegovića, a kada je u pitanju Milanovićevo nastavljanje zagovaranja izborne reforme koja bi osigurala konačno puno legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda, jer uzurpator pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić četiri puta upravo je izabran i dominantno glasovima Bošnjaka i Izetbegevićevih birača SDA.

Ali njegova drska opaska glede statusa Hrvata u BiH kako "biti Hrvat znači tri puta lakše doći do radnog mjesta, nego Bošnjak. Bošnjaci u Federaciji BiH su ugroženi, oni su građani drugog reda" te kako "Hrvatima u Bosni i Hercegovini ništa ne fali i misli da su privilegiran narod" svakako zaslužuje komentar.

Treba biti pokvaren ili neinformiran kada ovako nešto izjavite na javnom servisu u BiH, bez imalo zadrške, dvojbe ili stida. Jer činjenica je kako Bakir Izetbegović nije neinformiran. U politici je aktivno skoro tri desetljeća, a manje više isto godina i obavještajna zajednica je pod kontrolom njegove stranke i obitelji. Stoga ostaje samo jedna konstatacija kako je Izetbegović politički pokvarena osoba kada tvrdi da su Hrvati u FBiH građani prvog, a Bošnjaci građani drugog reda, piše Hrvatski Medijski Servis u komentaru.

Da Hrvatima tobože ništa ne fali i lako dolaze do posla, lako je provjerljiva laž. I pticama na grani je više jasno kako Hrvati diskriminirani po brojnim osnovama. Izdvojit ćemo samo neke i drastične primjere, prava koje i manjine u Europi imaju, Hrvati kao temeljeni i konstitutivni narod u BiH nemaju ili su mu uskraćena.

Od nemogućnosti da izaberu svoga legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Temelje te uskraćenosti nema ih ni u diplomaciji. Hrvati u BiH i FBiH nemaju javni RTV servis na svom jeziku. Priječi im to izravno Izetbegović i stranka SDA, koju on vodi. kada je zabranu postojanja RTV servisa na hrvatskom jeziku proglasila bošnjačkim vitalnim interesom. Osporava se Hrvatima u BiH i FBiH i sam hrvatski jezik, priječi im se godinama gradnja zgrade kazališta u Mostaru, gradnja Muzeja HVO i osporava da su i prvi stali u obranu BiH kao i da bez glasova Hrvata na referendumu 1990. ne bi bilo Republike BiH i izglasane nezavisnosti. Može se nabrojati još desetina drugih stvari kojima se praktično osporava postojanje Hrvata kao političkog naroda u BiH, uz bošnjački i srpski.

Stoga, ako je i od Bakira Izetbegovića previše je!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...