MAĐARSKI ŠEF DIPLOMATIJE: "Mislim da nove sankcije EU Rusiji nisu potrebne"

Sankcije su više naštetile Europi nego Rusiji, rekao je Szijjártó.

  • Evropa

  • 23. Sep. 2023  

  • 2

Mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó razgovarao je s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom u sjedištu UN-a na marginama Opće skupštine kao jedini diplomat iz Europske unije te je pozvao druge da slijede njegov primjer.

"Bilo bi dobro da i drugi zapadni političari učine isto", rekao je mađarski šef diplomatije za nacionalnu agenciju MTI u petak navečer.

U tom bi slučaju bilo više nade da će završiti rat u Ukrajini, rekao je Szijjártó koji, kako javlja ruska novinska agencija TASS treba uskoro u Moskvi razgovarati o energetskim pitanjima.

"Mislim da nove sankcije Europske unije Rusiji nisu potrebne", rekao je Szijjártó Lavrovu, prenio je TASS u subotu.

Razgovori o sankcijama su uvijek "emotivni, politički i ideološki" i sankcije su više naštetile Europi nego Rusiji, rekao je Szijjártó.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...