SRBIJA PRKOSI ZAPADU: Dačić se sastao s Lavrovom u sjedištu Ujedinjenih naroda

Objavilo je to Ministarstvo vanjskih poslova Rusije putem društvenih mreža, ali nije iznijelo detalje o sastanku.

  • Regija

  • 23. Sep. 2023  

  • 1

Srbija nastavlja saradnju s Rusijom, unatoč pozivima međunarodne zajednice da treba prekinuti odnose s Ruskom Federacijom.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u New Yorku s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom. 

Objavilo je to Ministarstvo vanjskih poslova Rusije putem društvenih mreža, ali nije iznijelo detalje o sastanku.

"Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarao je s prvim potpredsjednikom Vlade, ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem na marginama 78. zasjedanja Opće skupštine UN-a", navodi se u saopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, prošle godine, upravo u jednom od ureda UN-a, Srbija i Rusija potpisale su sporazum o vanjskopolitičkoj koordinaciji.

Srbija je jedina zemlja iz naše regije koja nije uvela sankcije ruskoj državi zbog invazije na Ukrajinu, što je tražila međunarodna zajednica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...