OTKRIVENO KO SU TERORISTI SA KOSOVA: Imali streljanu na Kopaoniku, BIA ih naoružala protivoklopnim naoružanjem

U nekoliko velikih zaplijena oružja pronađena im je čak i municija 5.56 milimetara, istakao je vojni komentator Dean Džebić

  • Regija

  • 24. Sep. 2023  24. Sep. 2023

  • 2

Dean Džebić, vojni komentator, oglasio se na društvenim mrežama povodom sinoćnjeg napada na pripadnike kosovske policije na sjeveru ove zemlje.

Od jutros u selu Banjska traje opsadno stanje s obzirom da se oko 30-ak naoružanih napadača u maskirnim uniformama "zabarikadiralo" u manastir Banjska gdje pružaju otpor pripadnicima kosovske policije.

Javnost špekuliše ko su zapravo ti ljudi, s obzirom da su i kosovske vlasti navele da na njihovim uniformama nema jasnih znakova.

Džebić ističe da se radi o pripadnicima Sjeverne brigade.

"Pripadnici Sjeverne brigade paravojne formacije osnovane u januaru 2022. obučavane na Kopaoniku u mjestu Crna Glava. Sa preko 300 pripadnika na Kosovu opremljeni su streljačkim i protuoklopnim naoružanjem. Sve uz saradnju sa BIA i VBA", napisao je Džebić.

Dodao je da je Sjeverna brigada uglavnom sastavljena od mladića sa sjevera Kosova.

"U nekoliko velikih zaplijena oružja pronađena im je čak i municija 5.56 milimetara", istakao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...