DRAMATIČAN RAZVOJ SITUACIJE NA SJEVERU KOSOVA, OGLASILA SE POLICIJA: "Ubijena tri napadača, više osoba uhapšeno..."

U saopćenju policije Republike Kosovo ističe se i to da je na području sela Banjska sigurnosna situacija i dalje napeta te da se nastavljaju napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice.

  • Regija

  • 24. Sep. 2023  24. Sep. 2023

  • 4

Policija Republike Kosovo oglasila se saopćenjem da je likvidirala ukupno troje napadača dok je uhapsila jednog napadača i četvoricu osumnjičenih.

U saopćenju policije Republike Kosovo ističe se i to da je na području sela Banjska sigurnosna situacija i dalje napeta te da se nastavljaju napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice.

Policija nastavlja da poziva napadače da se predaju i istovremeno poziva građane na saradnju.

"Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmjene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Uslijed napada, službenik policije KP zadobio je uglavnom lakše povrede.

Tokom policijskih akcija na stambenoj lokaciji koju su koristili napadači pronađena je logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra.

Također, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posjedu radio aparata, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama, gdje su sve dalje radnje protiv će se preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme", navodi se u saopćenju Kosovske policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...