AKCIJA JOŠ TRAJE: Specijalci na Kosovu uspostavili kontrolu, pronađene velike količine teškog naoružanja

"Oružje je različito. Nakon uviđaja ćemo imati tačan spisak. Ima oružja koja se mogu dovesti u vezu sa akcijom Zvečana, a sa nekim oružjem smo se susreli prvi put", rekao je Svecla.

  • Regija

  • 24. Sep. 2023  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla saopćio je da su akcije u Banjskoj i Zvečanima i dalje nastavljaju jer je pronađeno dodatno oružje povezano sa akcijom u Zvečanima, koju je ranije izvela kosovska policija.

Svecla je naglasio da je kosovska policija otkrila izuzetnu količinu teškog naoružanja. 

"Oružje je različito. Nakon uviđaja ćemo imati tačan spisak. Ima oružja koja se mogu dovesti u vezu sa akcijom Zvečana, a sa nekim oružjem smo se susreli prvi put", rekao je Svecla.

Prema njegovim riječima, slobodno se može reći da je bilo opreme i za stotine drugih napadača.

"Pripreme su bile za masovni napad na kosovsku policiju i kosovske institucije", poručio je Svecla.

Premijer Kosova Albin Kurti večeras se također ponovo oglasio odavši počast ubijenom policajcu u današnjim borbama s teroristima.

"Odajemo počast našem ubijenom policajcu, u borbi za red i zakon, Republika Kosovo će pobjediti", kazao je Kurti.

Akcija kosovske policije traje već satima. Kako su prethodno saopćili ubijena su tri napadača, dok su četiri privedena. Jedan od napadača je povrijeđen. Ministar u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je ranije da mu je ministar policije kazao da su napadači bili naoružani zoljama i minobacačima. Policija je s njima pokušala stupiti preko megafona, ali nije bilo reakcije s njihove strane. 

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije nakon dešavanja na Kosovu te je istakao da je ovo jedan od najtežih dana za njegov narod.

"Jedan od najtežih dana za našu zemlju i naš narod. Moramo ispitati šta se desilo da bismo mogli saopćiti istinu ljudima i sa druge strane da mi pripremimo teren za donošenje odgovarajućih odluka", naveo je, između ostalog, Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...