SPEKTAKL U MADRIDU: Težak poraz Reala u derbiju, očajni Modrić završio na klupi, pogledajte golove...

U 65. minuti među domaće strijelce se mogao upisati i Mario Hermoso, no njegov udarac glavom završio je u okviru gola.

  • Sport

  • 25. Sep. 2023  

  • 0

U velikom madridskom derbiju Atletico Madrid je na stadionu Civitas Metropolitano pobijedio Real Madrid s 3-1 nanijevši "Kraljevskom klubu" prvi poraz sezone.

Zanimljivo, sva tri gola Atletico je postigao udarcima s glavom pri čemu je dvostruki strijelac bio Alvaro Morata (4, 46), a pogodak je postigao i Antoine Griezmann (18). Za Real je pogodio Toni Kroos (35).

Luka Modrić je za Real igrao samo prvo poluvrijeme, te je u nevjerici s klupe gledao poraz svoje ekipe.

"El Derbi Madrileno" je sjajno počeo za domaći sastav. Alvaro Morata je već u četvrtoj minuti pogodio za 1-0. Samuel Lino je sjajno ubacio s desne strane, a Morata pored pasivnog Alabe uspješno glavom matirao Kepu za 1-0.

U 18. minuti je već bilo 2-0, a pogodak glavom je postigao Antoine Griezmann. Ovoga puta ubacio je Saul Niguez. Real Madrid je do poluvremena uspio smanjiti, u 35. minuti s ruba kaznenog prostora pogodio je Toni Kroos.

Modrić, koji je krenuo od prve minute, ostao je u poluvremenu u svlačionici, a umjesto njega zaigrao je Joselu. Međutim, uslijedio je novi šok za goste. Saul Niguez je u prvoj minuti nastavka ubacio, a Morata još jednom pogodio glavom pored uspavane Realove odbrane.

U 65. minuti među domaće strijelce se mogao upisati i Mario Hermoso, no njegov udarac glavom završio je u okviru gola.

Pogledajte golove.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...