DRAMATIČNO U RUSIJI: Masovni napadi dronovima, oštećena administrativna zgrada...

Rusko ministarstvo odbrane izvijestilo je o uništenju dva drona nad Brjanskom.

  • Svijet

  • 25. Sep. 2023  

  • 0

Ruska protuzračna odbrana uništila je četiri ukrajinska drona iznad sjeverozapadnog dijela Crnog mora i Krima, a dronovi su uništeni i nad Belgorodom te Kurskom, izvijestilo je rusko ministarstvo odbrane danas.

Nema izvještaja o žrtvama ni šteti, piše Reuters i dodaje da ne može neovisno potvrditi izvještaje.

Ukrajina nije komentirala napade. Nadalje, rusko ministarstvo odbrane izvijestilo je da su četiri drona uništena iznad ruskih regija Kursk i Belgorod, koje graniče s Ukrajinom.

"Nema žrtava", no oštećena je administrativna zgrada, objavio je guverner Kurska Roman Starovojt te ustvrdio da protuzračna odbrana dobro radi, javlja agencija AFP.

U susjednoj regiji Brjansk, guverner Aleksandar Bogomaz izvijestio je da je protuzračna odbrana srušila tri ukrajinska drona, a koji nisu izazvali stradavanje ljudi niti pričinili štetu, dodaje AFP. Rusko ministarstvo odbrane izvijestilo je o uništenju dva drona nad Brjanskom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...