SPADA U RED NAJPRAKTIČNIJIH VOZILA: Novi Kangoo nudi čak 1024 konfiguracije sjedala

Dovoljno je reći da u ovaj auto možete utrpati predmete dužine 3.11 metara i pritom još nekoliko putnika. 

  • Auto

  • 25. Sep. 2023  25. Sep. 2023

  • 0

Renault je predstavio novi adut u nepravedno zapostavljenom segmentu višefunkcionalnih vozila.

U pitanju je Kangoo, tačnije Grand Kangoo, koji se temelji na posljednjoj generaciji svestranog Renaulta predstavljenoj 2020. godine. Spada u red najpraktičnijih vozila, a mnogima koji ne pate za SUV i crossover vozilima ovaj bi model mogao olakšati svakodnevne potrebe za prijevozom. 

Dovoljno je reći da ima tri reda sjedala, a sva su individualna, podesiva i lako uklonjiva. Korisni volumen tovarnog prostora se stoga kreće od početnih 500 litara pa sve do 3750 l čime Kangoo postaje rekorder segmenta. 

A kako bi bilo lakše izlaziti i ulaziti u vozila, ali i manevrirati teretom, s obje strane su ugrađena klizna vrata duljine čak 83 cm. U Renaultu pritom iznose zanimljiv podatak da, ako u sve ubrojite mogućnost uzdužnog pomicanja svakog sjedala te regulacije sjedala, na raspolaganju imate čak 1024 konfiguracije slaganja sjedala.

Dovoljno je reći da u ovaj auto možete utrpati predmete dužine 3.11 metara i pritom još nekoliko putnika. 

Kupci će moći birati između konvencionalnih pogona, 130 KS snažnog benzinca i dizelaša od 95 KS. U ponudu stiže i električna izvedba snage 122 KS (i 245 Nm), a koja s 45 kWh baterijom nudi doseg od 265 km. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...