ESAD HUMO O TERORISTIČKOM NAPADU NA KOSOVU: "Ovo je klasični scenarij za početak rata. Isto je bilo u Ukrajini i u BiH!" (VIDEO)

"Na vlastima Kosova je da to do kraja razotkriju, koji je plan, ko ih je opremio i obučavao i šta su htjeli da urade. Mislim da će to prilično brzo svima jasno."

  • Regija

  • 25. Sep. 2023  

  • 2

Slavni mostarski ratni komandant Esad Humo u sinoćnjem programu televizije Hayat u emisiji "Istraga sedmice“ osvrnuo se i na dešavanja na Kosovu sa onima u Bosni i Hercegovini i Ukrajini uoči agresija.

"Svi su scenariji manje više isti ili slični. Tako je počelo i u Ukrajini, tako je počelo i kod nas. Upadaju neke grupe za koje ne znamo čije su. Naprave nered, pa se smiri... Ovo je klasični scenariji za početak nekog ozbiljnijeg sukoba. Iskreno se nadam da Kosovo neće biti ponovo uvučeno u to i da su EU i svijet naučili tu lekciju i da neće dozvoliti da ovakve stvari eskaliraju. Policija je spremna, vidim da su doveli specijalne snage i pitanje je kada će ući i neke ozbiljnije jedinice da to rješavaju. Sada je srećom ostalo na specijalnim jedinicama policije", kazao je Humo. 

Komentarišući opremljenost srpskih terorista kazao je:

"Očito je da to nisu neki ljudi koji su se skupili, koji nemaju trening i tešku logistiku iza sebe. Očito je da je to bio neki plan. Na vlastima Kosova je da to do kraja razotkriju, koji je plan, ko ih je opremio i obučavao i šta su htjeli da urade. Mislim da će to prilično brzo svima jasno."

Na pitanje da li se susretao u sa paravojnim formacijama iz Srbije dok je boravio u Ukrajini, Humo kaže: 

"Mi smo bili u prilici da sretnemo razne strane državljane, pa i državljane sa prostora bivše Jugoslavije. Oni su nas izbjegavali, posebno kada čuju da govorimo isto jezik. Odmah su se sklanjali jer ipak je to bila jedna međunarodna misija koja njima nije odgovarala, da budu prokazani, da budu dio toga. Nisu htjeli i smjeli da se eksponiraju."

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...