DRAMA NA MORU: Spašeno devet kajakaša, među njima majka i kćer, potraga za dvojicom se nastavlja...

U akciji spašavanja sudjelovali su svi koji su se u tom trenutku zatekli na moru, pa i građani, koji se čude kako je neko unatoč lošoj vremenskoj prognozi mogao povesti turiste u kajaku na more.

  • Hronika

  • 26. Sep. 2023  

  • 0

Devet je osoba spašeno iz mora pred dubrovačkom povijesnom jezgrom, nakon što je, zbog jake bure i valova, u poslijepodnevnim satima došlo do prevrtanja kajaka kod otoka Lokruma. Dvije osobe još nisu pronađene, a potraga za njima nastavlja se ujutro.

Zasad nema podataka da je iko od spašenih kajakaša zatražio liječničku pomoć, doznaje se u policiji koja je dojavu o prevrnuću više kajaka zaprimila oko 15,20 sati od očevidaca. Prema neslužbenim informacijama, nestale osobe nisu bile u grupi s vodičem, nego su kajak unajmile samostalno. 

Nestale tražili policija, lučka kapetanija i građani


-Policija je uključena u akciju traganja i spašavanja na moru nakon što smo danas u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu o prevrnuću kajaka s vanjske strane Lokruma, rekla je Hini glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup. 

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.

Potraga proširena kroz dio Koločepskog kanala

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH izvijestilo je da u potrazi na dubrovačkom području sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanije te vatrogasci.

Potragom koja je trajala od popodnevnih sati obuhvaćeno je područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

Nesreći kumovalo jako pogoršanje vremena

U akciji spašavanja sudjelovali su svi koji su se u tom trenutku zatekli na moru, pa i građani, koji se čude kako je neko unatoč lošoj vremenskoj prognozi mogao povesti turiste u kajaku na more.

- Ne može se prići tim kajacima jer je more 3 do 4. Došla je dojava da nedostaju još trojica stranaca. Drago mi je da su žena i dijete spašeni, kazao je Dominko Radić koji je spasio majku i kćer. Po ovome vremenu izaći van na more to je neviđeni apsurd, kazao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...