IZ SDA CENTAR OBAVJEŠTAVAJU: Sebija Izetbegović nije prihvatila kandidaturu za Glavni odbor SDA, obavljat će dužnost u Skupštini KS

- Prof. dr. Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo, ali moguće i ostvariti neke nove poslovne projekte.

  • Politika

  • 27. Sep. 2023  27. Sep. 2023

  • 0

Kandidaturu Općinske organizacije SDA Centar za Glavni odbor Stranke demokratske akcije prof. dr. Sebija Izetbegović nije prihvatila, kao ni prijedlog kandidature Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, niti prijedloge kandidatura drugih općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDA, saopćio je Općinski odbor SDA Centar.

- Prof. dr. Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo, ali moguće i ostvariti neke nove poslovne projekte.

Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova za člana Glavnog odbora prof. dr. Izetbegović je odlučila prepustiti kandidaturu nekome od novopredloženih kandidata iz Centra, u dubokom uvjerenju da će s jednakom posvećenošću i odgovornošću obavljati svoj mandat u najvećem tijelu Stranke demokratske akcije. Također, kandidaturu nije prihvatila ni prof. dr. Enra Mehmedika - Suljić, uvaženi član Etičkog odbora SDA i Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, također ustupivši svoje mjesto drugim predloženim kandidatima iz Centra, saopćili su iz SDA Centar.

SDA Centar će, kako navode, baš kao u slučaju prof. dr. Izetbegović i prof. dr. Mehmedika - Suljić, uvijek kandidovati najbolje kadrove za sve stranačke i javne funkcije.

- Tako ćemo na sva mjesta onih kojima istječu stranački mandati kandidovati ljude s integritetom, uvažene i referentne članove društva koji su vrijedni, stručni i dokazani u svom poslu. To su kadrovi koji su utemeljeni u ideologiji Stranke demokratske akcije i predani u borbi za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost - zaključuju u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...