"OVAKVE ODLUKE UGROŽAVAJU NAŠU EGZISTENCIJU I POLOŽAJ": Sindikat BHRT-a traži smjenu direktora BH radija 1

Skandal na BHRT-u i dalje je tema.

  • Društvo

  • 27. Sep. 2023  27. Sep. 2023

  • 1

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zatražio je smjenu direktora BH radija 1 Dejana Kerlete zbog odluke da se programski sadržaj na BH radiju 1 prilagodi odluci Vlade RS-a kojom je danas proglašen Dan žalosti u tom entitetu.

Dan žalosti je proglašen povodom događaja na Kosovu u kojem su poginule četiri osobe koje se sumnjiče za terorističke aktivnosti.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u se ograđuje od postupaka i odluke direktora BH Radija 1.

"Mišljenja smo da ovakve odluke i postupci pojedinih nosilaca funkcija na BHRT-u ugrožavaju egzistenciju i položaj BHRT-a i njihovih uposlenika.

Pozivamo menadžment BHRT-a da se očituje te poduzme sve zakonom predviđene mjere kako se ovakvi i slični događajine bi ponavljali u budućnosti", navodi se u saopćenju koje potpisuje Merima Kurtović-Pašalić, predsjednica sindikata.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...