AMERIČKI AMBASADOR I BORJANA KRIŠTO: Razgovarali o vitalnom značaju odbrane BiH i njenih državnih institucija

"Najbolji način da zaštitimo BiH i izgradimo bolju budućnost koju njeni građani zaslužuju jeste da odgovorni lideri poštuju Daytonski sporazum..."

  • Vijesti

  • 27. Sep. 2023  27. Sep. 2023

  • 3

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy održao je sastanak s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto

Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, te aktivnostima koje vlasti na državnom nivou provode s ciljem približavanja EU.

Borjana Krišto se zahvalila ambasadoru Murphyju na kontinuiranoj podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Bosni i Hercegovini na njezinom putu integriranja u Evropsku uniju.

Ona je istaknula kako nedavno usvajanje reformskih zakona pokazuje neupitnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine nastavku ispunjavanja uvjeta za daljnji evropski put. Dodala je da su u tijeku konstruktivni razgovori o ispunjavanju preostalih uvjeta za napredak naše zemlje u procesu evropskih integracija te kazala kako očekuje uspjeh u tom pravcu.

"Razgovarali smo o vitalnom značaju odbrane BiH i njenih državnih institucija od nastojanja da se iste potkopavaju, posebno od strane koalicije na vlasti u RS entitetu. Najbolji način da zaštitimo BiH i izgradimo bolju budućnost koju njeni građani zaslužuju jeste da odgovorni lideri poštuju Daytonski sporazum, stave po strani svoje uske političke interese i usvoje reforme koje u potpunosti ispunjavaju evropske i međunarodne standarde za demokratiju, vladavinu prava i ekonomski rast", naveli su iz Ambasade SAD-a na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...