"PAO" ODBORNIK PDP-a: U akciji SIPA-e uhapšen Mirko Stojanović

Stojanović se, kako se nezvanično saznaje, sumnjiči da je nabavljao i prodavao falsifikovana ljekarska uvjerenja.

  • Hronika

  • 27. Sep. 2023  

  • 0

U akciji SIPA "Alter ego jedan" i "Alter ego dva", usmjerene na otkrivanju i procesuiranju više teških krivičnih djela povezanih sa falsifikovanjem dokumenata, nezvanično se saznaje da je među uhapšenima Mirko Stojanović iz Bratunca, vlasnik auto škole "Omega" i dugogodišnji odbornik PDP.

Stojanović se, kako se nezvanično saznaje, sumnjiči da je nabavljao i prodavao falsifikovana ljekarska uvjerenja.

Inače, on je suprug Snježane Stojanović, člana Predsjedništva PDP i predsjednice OO PDP Bratunac.

Podsjećamo, pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH uhapsili su 13 osoba na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Uhapšene osobe su osumnjičene za organizovani kriminal, falsifikovanje dokumenata, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe, krijumčarenje, udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i trgovinu uticajem.

Osobe koje su uhapšene sprovedene su u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su u zakonskom roku predate u dalju nadležnost postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

U operativnoj akciji “Alter ego jedan” i “Alter ego dva”, koja je sprovedena po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjaluci, izvršeni su i pretresi na 15 lokacija, piše RTRS.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina novca, putne isprave, računari i laptopi, bjanko diplome, pečati i druga dokumentacija i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...