ŠOKANTNA SAZNANJA SLOBODANA VASKOVIĆA: „Vlada Republike Srpske više nema novca ni za…“

Važno je istaći da od početka ove godine, Vlada RS ne servisira uopšte svoje obaveze prema dobavljačima.

  • Mini market

  • 28. Sep. 2023  

  • 1

Zaposlenim u ministarstvima u Vladi Republike Srpske po prvi put, otkako je Režim na vlasti, zaposlenima nisu plaćeni zdravstveno, penziono, te ostali nameti koji se obračunavaju na platu, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković, te dodaje:

-Jednostavnije rečeno, zaposleni u ministarstvima su dobili neto platu, a entiteske institucije poput Fonda PIO, Poreske uprave, Fonda zdravstvenog osiguranja nisu dobili niti pfeninga na osnovu tih isplata.

I ovaj podatak svjedoči o dubokoj finansijskoj krizi u kojoj se nalazi Republika Srpska i nastavlja da tone.

U drugim agencijama i institucijama RS već poodavno je pravilo da se ne isplaćuju doprinosi u budžet entiteta.

Važno je istaći da od početka ove godine, Vlada RS ne servisira uopšte svoje obaveze prema dobavljačima.

Do koje mjere novca nema, svjedoči podatak da se od prvog februara ne plaćaju čak ni računi od 3-6 hiljada KM, zaključio je Vasković. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...