"U POTPUNOSTI NEPRIHVATLJIV, LJUDSKOM UMU NEPOJMLJIV VANDALSKI ČIN": Nikšić se oglasio o skrnavljenju spomenika na Kazanima

"Vrijeđanje žrtava i stradalih pokazuje da još nismo naučili da se zlu ne smije davati na značaju, jer time rizikujemo da se ono ponovi", rekao je Nikšić

  • Politika

  • 29. Sep. 2023  

  • 4

Vrijeđanje žrtava i stradalih pokazuje da još nismo naučili da se zlu ne smije davati na značaju, jer time rizikujemo da se ono ponovi, poručio je.

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku povodom skrnavljenja spomenika na Kazanima.

"Skrnavljenje spomenika žrtvama na Kazanima u potpunosti je neprihvatljiv, ljudskom umu nepojmljiv vandalski čin".

"Vrijeđanje žrtava i stradalih pokazuje da još nismo naučili da se zlu ne smije davati na značaju, jer time rizikujemo da se ono ponovi. Civilizacijska vrijednost je da se stvari nazivaju pravim imenom da oni koji su radili zločine odgovaraju, da žrtve zaslužuju svoj smiraj, a članovi njihovih porodica kakvu takvu satisfakciju.

Vjerujem da će istražni organi utvrditi okolnosti i počinitelje ovog neljudskog čina", napisao je Nikšić na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...