"OVO NIJE BORAC ZA SLOBODU, VEĆ PABLO ESCOBAR REGIONA": Kosovska policija objavila kako izgleda kuća Milana Radoičića (VIDEO)

Ministar kosovske policije Xhelal Sveçla objavio je video snimak unutrašnjosti Radoičićeve vile na obali jezera Gazivode i tom prilikom ga nazvao Pablom Escobarom regiona.

  • Regija

  • 29. Sep. 2023  

  • 8

Kosovska policija od jutros obavlja pretres imovine sad već bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je organizovao teroristički napad u selu Banjska u kojem je stradalo četvoro ljudi.

Ministar kosovske policije Xhelal Sveçla objavio je video snimak unutrašnjosti Radoičićeve vile na obali jezera Gazivode i tom prilikom ga nazvao Pablom Escobarom regiona.

"Teroristički napad sa kojim se suočila kosovska policija u selu Banjska, bit će detaljno i do kraja istražen. Кosovska policija je u skladu sa sudskim nalogom, danas izvršila raciju stana Milana Radojčića, njegove vile na Ujmanskom jezeru“, napisao je Sveçla na svom Facebook profilu.

Pretres Radoičićeve vile

"Čak i po slikama koje se mogu vidjeti, očigledno je da ovo nije nikakav 'borac za slobodu' već Pablo Escobar regiona. Pod maskom branioca građana, on i njegovi saradnici postali su multimilioneri na štetu zakona, države i drugih građana. Stoga je neophodno da se istraži mjesto zločina svih ovih godina na sjeveru zemlje uz svu imovinu terorističke grupe“, zaključio je Sveçla.

Podsjetimo, od jutros je u toku pretres imovine Milana Radoičića na Kosovu, a on je u međuvremenu priznao punu odgovornost za događaje u selu Banjska, kad je u terorističkom napadu Srba na kosovsku policiju stradalo četvoro ljudi.

"Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obavještavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa sjevera Kosova dana 24. septembra došao na sjever Kosova, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obavještavao nikoga, ni vlast Republike Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teroru“, napisao je Radoičić u pismu koje je danas javno pročitao njegov advokat Goran Petronijević, a kojim je preuzeo odgovornost za događaje u selu Banjska, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...