OVAKVO PODILAŽENJE ODAVNO NIJE VIĐENO: Evo šta je sve Staša Košarac rekao o Miloradu Dodiku…

"Zato ih pozivam da podrže Deklaraciju o punom suverenitetu, koju je predložio predsjednik Dodik“, zaključio je Košarac u obajvi na svom Instagram nalogu.

  • Mini market

  • 30. Sep. 2023  

  • 6

Državni ministar Staša Košarac poručio je da Republika Srpska nudi rješenja za sva buduća kretanja u BiH te dodao je za fer politiku i poštovanje dogovora, no posebno je zanimljivo šta je sve Košarac kazao o stranačkom šefu Miloradu Dodiku.

"Vrlo jasno i precizno smo našim partnerima na zajedničkom nivou rekli da je za nas prioritet zakon o Ustavnom sudu BiH, koji rješava pitanje stranih sudija. Naše prijedloge uputili smo radnoj grupi za pravosuđe i očekujemo njihovo razmatranje“, naveo je Košarac u objavi na svom Instagram nalogu.

-Nažalost, bošnjački politički predstavnici ne pokazuju volju za rješavanjem problema Umjesto da ponude konkretne prijedloge, odlučili su da nastave sa tendencioznim i licemjernim optužbama na račun rukovodstva Srpske, predsjednika Milorada Dodika i SNSD-a“, naveo je Košarac.

Košarac je upitao o kakvim to antidemokratskim i antievropskim prijetnjama govore bošnjački političari?! 

"Šta je tačno antidemokratsko i antievropsko u insistiranju Republike Srpske da se usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH i da strane sudije odu iz ove institucije? Neka kažu u kojoj evropskoj zemlji stranci odlučuju u ustavnom sudu. Takva zemlja ne postoji. To nisu demokratske prakse“, naglasio je Košarac.

-Zašto bošnjački političari ne pogledaju istini u oči?  Puna su im usta suvereniteta dok istovremeno svim silama podržavaju da stranci donose odluke o unutrašnjim pitanjima u BiH, poručio je Košarac.

"Pri tome, što je najveći paradoks, pokušavaju da daju legitimitet lažnom visokom predstavniku, iako znaju da nije imenovan u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma“, rekao je Košarac.

Košarac je poručio političarima iz FBiH da, ako zaista žele suverenitet BiH, to je moguće postići isključivo odlaskom stranih sudija i zatvaranjem OHR-a. 

"Zato ih pozivam da podrže Deklaraciju o punom suverenitetu, koju je predložio predsjednik Dodik“, zaključio je Košarac u obajvi na svom Instagram nalogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...