NOVAKOVIĆ BURSAĆ UZBURKALA JAVNOST: „Pitajte gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, da li zna gdje je granica...“

Kada je riječ o imovini, tvrdi da svi napadi na Republiku Srpsku idu iz tog domena.

  • Politika

  • 01. Okt. 2023  

  • 17

-Mirni protesti "Granica postoji" nose simboličku podršku odbrane Republike Srpske na svim nivoima, rekla je za RTRS Snježana Novaković Bursać, delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

-Skup će da traje, jer znamo šta branimo, a znamo i da granica postoji. Pitajte gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, da li zna gdje granica? Nama ostaje da u budućem vremenu još više utvrdimo tu administrativnu liniju. Skupovi će trajati širom Republike Srpske na graničnim linijama i dalje, kazala je Novaković Bursać.

Kada je riječ o imovini, tvrdi da svi napadi na Republiku Srpsku idu iz tog domena.

-Republika Srpska je skupila snagu, da stavi prirodne resurse u svoju imovinu. Imovina mora biti u vlasništvu Republike Srpske. Niko to ne spori ni FBiH, niti kantonima u federaciji. Opozicija ističe da nema ništa protiv da gradovi i opštine budu vlasnici imovine, ali to je samo razvodnjavanje problema, jer u tome slučaju postavlja se pitanje da li nam trebaju Šume Srpske, Vode Srpske, poručila je Novaković Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...